Nieuws

We Zzzzzenderbij in 2018!

Na d'n aftrap op 11-11 in Döllekesgat, waar we vur d'n 1e keer meededen aan het Blčrkonkoers, Zzzzzčn de BIJEN er klaar voor!

In een BIJENkorf kunde zeggen da ge kunt spreken van een trouw volkse aan de BIJENkoningin. Zo is het ook meej ons volk.
Sinds kort hebben we er een mini-BIJTJE bij, maar die moet nog efkes in de korf blijven groeien. Ook kan het wel eens zčn dat er een ander muziek-volk uit elkaar valt en wij die zwerfBIJEN welkom heten, als ze zich bij ons willen aansluiten. Dan moet er iets geregeld worden, zodat dan ineens dit BIJENvolk nie meej 2 maar 3 BIJENbusjes vervoerd moeten worden meej de carnaval. Dees jaor gaot er zelfs een echte persfotograaf meej zoals het bij een echte beroemd BIJENvolk heurt. Kortom we gaon er dees jaor wir een mooi BIJENcarnaval van maoken. Zie ons programma!
We Zzzzenderbij We Zzzzenderbij, We Zzzenderbij!!!


Badges te koop, opbrengst gaat naar Walk4MS

Vorig jaar (2016) hebben we badges laten maken voor op onze kleding. Maar er bleek een grote vraag te zijn naar onze badges en helaas waren ze al snel uitverkocht. We hebben de badges bij laten maken en ze zijn weer volop verkrijgbaar. Een badge kost €5,00. De opbrengst van onze badges verdwijnt niet in onze kas, maar wordt volledig gedoneerd aan Walk4MS. Een aantal leden van onze band lopen hier aan mee op 2 april. Ze proberen d.m.v. sponsoring zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar MS. Dus wil je ze ook mee ondersteunen, koop een badge voor op je kiel of jas.

Carnaval 2017

En dan…. Staat ineens de carnaval al voor de deur! Wij, van de Zzzzzenderbijband, hebben met enige regelmaat optredens in den lande,om vast in feeststemming te komen en steeds weer de sfeer te proeven van wat in februari in het 'groot' plaatsvindt in ons Brabant. Tijdens onze wekelijkse repetities in Curnonsky kwamen en komen nieuwe nummers op de lessenaars, zodat we met carnaval weer een paar leuke series ten gehore kunnen brengen om de feestvreugde te verhogen. Tegen de tijd dat deze Döllekeskrant verschijnt, zal ons carnavalsprogramma wel klaar zijn, waar deze 16 bijen te zien en te horen zijn in Döllekesgat en omstreken. Dit zal te vinden zijn op onze facebook (Zenderbijband Oisterwijk) en op www.zzzzzen-derbij-band.nl. De Bezige Bijen zijn al weken met naald en draad in de weer voor het maken van nieuwe pekskes, zodat we met carnaval weer netjes in het zwart/geel kunnen rondvliegen. Omdat we tijdens carnaval 2016 veel muziekvrienden moesten teleurstellen, hebben we nieuwe badges laten maken. Dus…heb je interesse…trek gerust aan de vleugels van onze Badge-Bij. Feest, zing, dans met ons mee, want wij bijten of steken niet!! Langs deze weg willen wij alle Dollen en Dollinnen een supermooie carnaval wensen, met vooral heel veel muziek, dweilorkesten en feestneuzen! Tot dan….

Pieregeblčr

Zoals al te lezen was, hebben we dit jaar een verrassing in petto. Nou daar komt-ie: Op zaterdag 15 februari zijn wij van de partij op het Pieregeblčr in Moergestel. Met een lied dat op ons lijf geschreven is. Muziek is gearrangeerd door Ruud himself en de tekst is door Gertjan voorzien van het juiste accentje. De komende weken gaan we eens aan de slag met de muziek, zodat we daarna met zanger Ron van der Sanden het compleet kunnen gaan maken.

Het nieuwe seizoen is van start gegaan

Op zondag 18 augustus hebben wij onze jaarlijkse barbeque gehad. Gezellig met de bandleden, partners en kinderen eten, drinken en veel slappe klets. Natuurlijk zijn ook de instrumenten te voorschijn gehaald en hebben we heerlijk in het zonnetje muziek gemaakt. Soms klonk het nog een beetje stroefjes en liepen nog niet alle ventielen en schuiven even soepeltjes.

Maar maandag tijdens de repetitie waren alle instrumenten weer warm en konden we er weer tegen aan knallen.

Wij zijn klaar voor het seizoen 2013-2014. De eerste optredens staan al weer gepland. We hebben dit jaar zelfs een verrassing in petto, maar daar laten we nu nog niets over los.

Carnaval woensdag?

Woensdagmiddag rond 1 uur

Sandra: En iedereen er weer klaar voor

Tessa: Waarvoor?

Sandra: Feesten, muziek maken

Tessa: Waar? en hoelaat? om half 3 in Kaatsheuvel?

Sandra: Moet even kijken, ben deel 2 van het programma kwijt; Kan ik net halen als ik opschiet

Tessa: doe maar oude kleren aan en breng een schop mee

Sandra: Die heb ik geen in zwart met geel.

Alle bijen bedankt voor een geweldig carnaval.


Carnaval dinsdag

Dinsdagochtend een uur of 10

Esther: Wen kort nachtje zeg

Sandra: Ik vind wel dat café HOE zich beter aan de sluitingstijdenwet moet houden. In het belang van het welzijn van de bezoekers.

Esther: Dat vind Hoe zelf nu ook heeft flinke boete

Sandra: Hahahahaha; We hadden een goede majesteit gisteren. Blijkt dat boswandeling toch gezonder is. Voel me best fris en fruitig.

Esther: Hoe?

Sandra: Hoe hoe hoe

Esther: 3 boswandelingen?

Sandra: Mijn spiegelbeeld zegt wel iets anders; 3 liter

Peter: Nergens last van. Fris als een ijsklontje

Pauline: Hihi

Al weer de laatste dag van een geweldige carnaval. Na het Koffiebloasen bij de Buitenbintjes met de trein naar Tilburg. Eerst spelen bij Café Karel bij de Frutbloazers. Daarna een bezoekje aan de Tunnukus in de Boulevard. Na het eten zijn we naar café Hoegaarden (neef van) gegaan. Als afsluiting in Tilburg nog een bezoekje aan de Buskus in een afgeladen vol Vaticaan.

Terug in Oisterwijk hebben we de carnaval afgesloten in het Gelagh met muziek en een gezellig afterparty.


Carnaval maandag

Maandagochtend rond een uur of 10.

Sandra: Goedemorgen, de grote vraag van vandaag: wat moet ik aan? Waarom hebben bijen geen streepjes in de lengte. Kleed slanker af voor tv

Lennart: Ruud heeft watten; Nee is niks dan lijk je langer

Anita: We hedde allemoal um aon te doen

Peter: Jou staat alles beeldig

Anita: Eeeeeettteee

Pauline: Kom zo

Sandra: Ja maar ik weet nog niet wat in aan moet.

Pauline: Jurkje

Anita: Vertel we hedde om aon te doen

Esther: Ik hoop dat je bent begonnen bij je onderbroek San

Na een heerlijk ontbijt bij Jos en Anita zijn we naar Tilburg vertrokken om daar te spelen tijdens het Kaajbandenfist. Ondanks de kou en de winterse buien, waren er toch genoeg carnavalsvierders naar Tilburg gekomen om er een gezellige middag van te maken. Als eerste hebben we bij Stoffel op het terras staan spelen. Allemaal dik ingepakt tegen de kou, stonden we onder de warmte lampen. Zweten!

Daarna op het terras bij de Live Bar gespeeld en daar kwam al snel de polonaise op gang. Onze laatste set hebben we gespeeld in Polly, maar dat hebben we in moeten korten omdat we op tijd in Son moesten zijn voor de opname van Fijnfisjenie van Omroep Brabant.

In de studio bij Omroep Brabant werden we meteen spelend naar binnen gestuurd. We wisten niet wat de bedoeling was en wat er allemaal ging gebeuren. Voordeel: geen tijd om zenuwachtig te zijn. Nou en het is een geweldige ervaring geworden. Alles ging heel spontaan, we kwamen niets te kort er werd voor (veel) drank gezorgd. En we hebben wel een nummer op 5 mogen spelen. We hebben in Oisterwijk tijdens het eten zitten kijken naar de compilatie.

Maandagavond 6 uur

Pascalle: Zo trots op de bijtjes klinkt goed !!!!!!!

Maar veel tijd om na te genieten hadden we niet, want er stond ook een bezoek aan OOK op het programma en daarna door naar de Voice of Bolland. De avond afgesloten met een leuk feestje bij de Lieve Lente en daarna nog Willeke mee afgesloten.


Carnaval zondag

Zondagochtend tussen een uur of 11 en half 2

Sandra: Goedemorgen allemaal weer fris en fruitig?

Ruud: net uit bed nu totsies maken

Anita: Gm net wakker Kunde de eten vraagt jos

Ruud: jep

Lennart: De mis begint

Sandra: Amen

Lennart: Daar krijg je toch ok totsies

Sandra: Da had ik eerder moeten weten

Ruud: ik hoor ons op tv

Anita: Ik ok

Ruud: of zen wij da nie?

Anita: Jawel de ware wij

Evelien: We heten niet voor niks zzzzzen der bij

Ruud: Zzzzzzzzzzzoisda

Evelien: Wel nummers waar we ook mee kunnen knallen!!!!

Lennart: Leuk ok ivm nieuwjaar

Peter: Champagnekurk dus

Pascalle: Wie neemt zometeen wat mee??

Pauline: Ik mezelf En sangria

Pascalle: Da luz ik nie

Pauline: Hihi

Ruud: ik neem wel watten mee; wa gur meej moet doen da week nie

Lennart: Tis mar voor een dag; Nu ik nog Dilemma bav of jup

Pascalle: Alle 3

Evelien: Neemt er iemand een opener mee?

Lennart: Heb jij dan n gedicht

Pascalle: Jij bent al goed wakker mr.Hoe

Esther: Mr. HOE schiet maar op.

Pauline: Hoezo jullie hebben toch altijd tijd zat

Evelien: Relax take it easssssssssy

Esther: Relaxxx ik moet nog vliegen vallen opstaan en weer doorgaaaaaan

Evelien: Nu nog een leuk deuntje en dan blereconcourssssss zou ik zeggen

Sandra: Mag ik al gaan? Duurt zo lang voor het kwart voor 2 is

Esther: Cafe HOE is al open

Anita: Terras ok al open bij hoe?

Esther: Nee de tafels staan nog niet klaar leverancier is nog niet geweest

Pascalle: Komen zow hoor ff ankleden anders zow koud

Ruud: nie in oew blote kont over straot

Op zondag staan we altijd langs de optocht. We genieten van al die waogens en muziekskes die voorbij komen. En we zijn natuurlijk hartstikke trots op de wagen van onze brandweerman Gertjan. Na de optocht hebben we heerlijk gegeten in café HOE.


Carnaval zaterdag

Zaterdagochtend rond een uur of 9.00.

Esther: Ppfffff vrug!!

Pauline: Nee hoor

Esther: Vuur men wel.

Pauline: Hihi sneuw....

Peter: Kan ik nie meej lachen

Sandra: Ja gelukkig spelen we de hele dag buiten. Kunnen we er maximaal van genieten. Als de treinen maar rijden

Anita: Bah bah koud

Pauline: Hihi ja kan er ook mee janken maar ja ge doet er nix aan

Anita: Ik heb ok vertraging

Pauline: Hihi Ik nie

Ruud: witte confetti

Sandra: Ik hou toch van meer kleur.

Lennart: Happy new year

Esther: Merry christmas

Anita: Loat de perd mar thuis

Pascalle: Met de arreslee dan maar

Gertjan: Krijg net een berichtje van buienalarm dat er neerslag verwacht wordt. DA ZIEN WIJ OOK WEL

Ruud: je dewel je.......

Gertjan: O jao, jao

Ruud: 6 nieuwe berichten

Zo de dag is begonnen en nog vroeg ook. Als eerste een serenade brengen bij de zus en zwager van Gertjan en Petra. Om er te komen moeten we ons eerst door een pak sneeuw heen worstelen. Maar gelukkig worden we ontvangen met koffie en gebak en kunnen we weer opgewarmd onze reis van vandaag voortzetten. Volgende halte station Eindhoven. En dan op naar het Pullman hotel om op de carnavalsboulevard het publiek op te warmen tot de optocht voorbij komt. Na de optocht op verschillende plekken in Eindhoven nog muziek gemaakt, waaronder in de stationshal. Op het station letterlijk een snelle hap gegeten, dat gaat makkelijk als je het voor- en hoofdgerecht gelijktijdig voor je neus krijgt.

Vandaar gaat onze reis verder naar Helmond. We zijn uitgenodigd om te spelen op de kapellenplusavond van de Rampetampers. We worden met de bus opgehaald op het station en gaan op weg naar de residentie. Er zijn nog drie andere kapellen en samen met de artiesten vullen we de avond in. Er zijn wilde battles gevoerd tussen de kapellen. Als eerste mocht Gertjan het spits afbijten; wie kan het langste een noot aanhouden op zijn sous? Later op de avond mocht Jos de eer van de band hoog houden; wie kan er tijdens het roffelen een glas bier leeg drinken. De laatste battle ging tussen trompetisten. Wie kan er spelen en nog recht over het lijntje lopen aan het eind van de avond. Bij ons mocht de langste trompetist de eer hoog houden. Hij stelde zich voor als Hoe Lang. Ook binnen de band werd een battle gestart, want welk nummer zou hij gaan spelen. En ook Hoe heeft de eer van de band hoog gehouden. Tijdens het recht lopen over het lijntje ging de zaal uit zijn dak bij de klanken van Sierra.

Aan het eind van de avond werden we naar huis gebracht door de bus van de Rampetampers. Om half 3 kwamen we in Oisterwijk aan en zat de lange zaterdag er op.

Zondagochtend om een uur of half 3

Sandra: Festival der liebe op de achtergrond bij de beelden van de optocht. Heb ons nog niet gezien.

Evelien: Ik hoorde het ook ja, omroep brabant kan ons gewoon niet missen.

Sandra: Ja ik heb ons ook gespot langs de optocht

Evelien: Leuk joh!

Sandra: Hé goade gullie onderhand s slaopen


Carnaval vrijdag

Vrijdagmiddag rond een uur of 2 op de ZZZZZenderbij whatsapp:

Evelien: Hebben we nog een bepaalde volgorde van het boekje?

Ruud: er zit wel een bepaalde volgorde in ja.....da klopt

Evelien: Zzzzzzzou dah????

Ruud: Gouda?????

Evelien : Nee wel moergestel vanavond!

Lennart: Doe maar barcelona

Lennart: Maar we beginnen met serie 1

Ruud: en dan?.......serie 2

Evelien: Hoe gaat die serie??? Toch niet op z"n spaans??

Sandra: Kan iemand de partij van lou nog verkleinen voor mij? Printer is overleden. Trombone 1

Anita: En moet die dan in serie 1 2 of de spaanse

Ruud: hebben we 12 series?

Anita: Hahaha ik zat er op t w8

Evelien : Dah zjjn wel veel bijen..zzzz

Sandra: Ik stuur hem door en dan frot ik hem gewoon in mijn bukske

Lennart: Wel met een beetje samba bij

Evelien: Tis nie voor niks spaans

Sandra: Maar ik zie wel. We zzzzzen der allemaal klaar voor. Het niveau voor de carnaval is bepaald. Gezellig

Anita: Oke stuurt hem maar frot ik wat papier in de printer.

Anita: Ja hij is binnen lou

Sandra: Kijk uit voor de lijster

Evelien: Au!

Sandra: Hé kappen nou. Ik moet nog van alles doen voordat ik er vanavond bij kan zijn. Heb ik zo toch geen tijd voor.

Pauline: Idd vind ik nou ok Haha

Anita: Heb gekeken heeft tie niet bij staat wel een kast buiten

Anita: Maar der zit geen la in

Esther: Lalalalaaala

Sandra: Iiiieeeee ik word net gebeld door omroep brabant of wij maandag tussen half 6 en half 7 in de studio in Son kunnen optreden.

Pauline: Gaaaf!!!!!

Ruud: gaaaaaaf

's Avonds heeft iedereen zich weer opgedost en vertrekken we naar Moergestel om te gaan inbloasen. We starten in het café van D'n Brouwer, het is nog vroeg op de avond, maar langzaam aan druppelt het publiek naar binnen. Daarna even naar de overkant naar De Kloare. Daar staat de kroeg al aardig vol en de Bellebloazers staan flink te toeteren. Daarna zijn wij aan de beurt, jammer Böllekes, maar het dak is er al afgespeeld. Nu even wat meer tijd om het vochtpeil op niveau te brengen. Dus bij 't Centrum kijken naar verschillende kapellen onder het genot van een drankje. En daarna weer vol aan de bak. Zo de eerste series zitten erop en als dit de trend voor carnaval is, gaan we een mooi potje muziek maken.


Carnaval 2013

Ook dit jaar vliegen we weer uit. Als eerste vliegen we vrijdagavond richting Pierewaaiersrijk om bij D'n Brouwer, de Kloare en 't Centrum in te blazen, zodat we de rest van de carnaval er goed tegen kunnen.

Maar zaterdag heej ut zunne ted nôodig, want dan gaon we meej de NS op stap. We reizen eerst af naar Lampegat om daar op de carnavalsboulevard het publiek langs de optocht op te warmen. De rest van de dag dweilen we door het centrum van Lampegat. 's Avonds vliegen we verder naar de Rampetampers in Keijebijtersstad. Gelukkig staat daar privévervoer klaar om ons weer terug te brengen naar onze bijenkorf in Döllekesgat.

Op zondag staan we langs de optocht waogens te louwen. En 's avonds vliegen we de kroegen in en uit in Döllekesgat.

Ook op maandag zal ut zunne ted nôodig hebben, want dan brengt de NS ons naar Kruikenstad om te spelen op het Kaajbanden fist op de Korte Heuvel. En 's avonds zijn we OOK Bij Ons en doen we mee aan de Voice of Bolland. En de laatste dag slaan we onze vleugels nog een keer uit om na het koffiebloazen nog een keer te vertrekken richting Kruikenstad. We gaan dan op bezoek bij de Frutbloazen, de Tunnukus en De Buskes. Met de NS weer terug naar Döllekesgat om daar de laatste uurtjes van carnaval 2013 te vieren.


Sauwelavond Moergestel

Op zaterdag 19 januari zullen wij de sauwelavond in Moergestel muzikaal ondersteunen.


Kerstconcert

Vrijdag 21 december hebben wij kerstsfeer gebracht in de Emté in Waalwijk. Wij hebben het winkelend publiek met mooie kerstliederen in de kerststemming gebracht tijdens de jaarlijkse kerstboodschappen. Alle kerstklassiekers zijn voorbij gekomen zoals Driving Home For Christmas, Winter Wonderland, Feliz Navidad en natuurlijk Rudolph. In de pauze werden wij getrakteerd op heerlijke worstenbroodjes. Was een gezellige avond.


BandBBQ

Zondag 9 september stond al maanden gepland en dan is het zover de bandBBQ. Een heerlijke warme, zonovergoten zondag. De ideale dag voor een BBQ. Lekker met een drankje onder de parasol. De kinderen druk in de weer met waterballonnen. Maar al snel waren dat niet alleen de kinderen, maar deed zo ongeveer iedereen mee. Voordat de BBQ aangestoken werd, hebben we eerst nog de buurt verblijd met een concertje. Of alle buurtbewoners dit even goed konden waarderen is niet zeker.


Na de vakantie

Zo de zomervakantie zit er weer op en 11-11 komt stilletjes aan al weer in beeld. Wij zijn weer begonnen met de repetities. Nieuwe nummers worden ingestudeerd en de oude nummers worden weer uit het vet gehaald. We mogen ook een nieuwe tweede trompettiste welkom heten sinds de vakantie, waardoor onze trompetsectie nu uit 5 personen bestaat.

Traditie getrouw houden we bij de start van het nieuwe seizoen een bandBBQ. Op deze gezellige middag wordt er natuurlijk heerlijk gegeten, maar ook muziek gemaakt. En we gaan natuurlijk ook weer op zoek naar leuke optredens waar wij onze muziek kunnen laten horen.


Carnaval dinsdag

De laatste dag is al weer aangebroken. Deze zijn we begonnen bij het Koffieblaozen van de Buitenbeentjes. Na het koffieblaozen hebben we een tussenstop gemaakt in Tilliander om nog even een drankje te doen, voordat we in de trein naar Tilburg stapten. Eerst hebben we nog snel het mysterie van de verdwenen trompet opgelost.

In Tilburg zijn we begonnen bij de Tunnelplekkers in de Boulevard. Daarna een stadswandeling gemaakt richting Hoegaarden. Even een tussenstop gemaakt op de Korte Heuvel tussen al die feestende mensen om van daaruit naar 013 te lopen om te spelen bij Virus. Ook nog bij de Frutbloazers geweest in café Karel.

foto frutblaozen

Om 21.00 uur zijn we met de trein terug gegaan naar DöllekesGAT. Waar is dat feestje?? Bij Ons werd het feestje van de Piepertjes gevierd, dus daar binnen gevallen en gespeeld. Daarna op zoek gegaan naar het feestgedruis. Deze niet kunnen vinden en daarom maar ons eigen feestje gevierd in het Vertier tot in de late uurtjes.

We kunnen terug kijken op een geweldige carnaval.


Carnaval maandag

Vandaag een hele speciale dag voor ZZZZZenderbijband. Als eerste vertrokken we naar het Leypark om te gaan spelen bij Franka. Dit was voor veel van ons een emotioneel moment. Ook hier kregen we een polonaise op gang. Geweldig.

foto franka

Na getrakteerd te zijn op frisdrank, frikandellen en kroketten, vertrokken we naar Moergestel. Vandaag vierde Jelle zijn 5de verjaardag en we hebben er meteen een megaparty van gemaakt. Alle BIJENkinderen mee, dus op pad met 25 personen. In Moergestel hebben we 'T Centrum helemaal vol gespeeld. Daarna nog bij de Klaore en D'n Brouwer gespeeld. Onderweg kwamen we Sorry tegen die aan het dweilen waren met de prins. Als einde van het feestje hebben we met z'n allen gegeten in het pannekoekenhuis. Daarna de kinderen naar de oppassen gebracht en konden de papa en mama bijen weer verder feesten bij de Voice of Bolland. Ook nog langs Willeke gegaan om daar muziek te maken en als afsluiting zijn we terug gegaan naar de Lieve Lente om daar tot het einde van de avond te feesten met de Böllekes.


Carnaval zondag

Een afvaardiging van ZZZZZenderbijband heeft mee gelopen met Taxandria in de optocht. De niet Taxandria BIJEN hebben het zich gemakkelijk gemaakt naast de optocht met een drankje.

foto optocht

Na de optocht was het tijd voor een hapje. Dus de skottelbraai naar buiten, shoarma erop en bakken maar. Jammer dat er net op dat moment een fikse sneeuwbui over kwam. Dus snel alles naar binnen gebracht en daar verder geskotteld. Heerlijk gegeten en daarna gaan stappen in Oisterwijk.


Carnaval zaterdag

Om 11.00 uur zijn we met een goede brunch begonnen in onze Resedentie "BIJ Niks". Daar door de koksBIJ van goed voedsel voorzien, zodat iedereen een goede bodem had om aan weer een feestelijke dag te beginnen. Eerst zijn we bij carnavalsvereniging "De Coppeling" op bezoek geweest om daarna bij het Vurtoeterfistje van de Belleblaozers te spelen.

Ook het avondeten hebben we in onze residentie genuttigd om van daarna uit te vliegen naar Berkel-Enschot. Onze vlucht was enigszins vertraagd waardoor we niet verder gedweild hebben dan Café De Bron. Wat op zich niet erg was, want door het slechte weer was het toch dweilen met de kraan open.

Na Berkel-Enschot zijn we door gevlogen naar het Vingerbal in Udenhout. Hier kwamen we verschillende orkesten uit Döllekesgat tegen. Het was ook een erg gezellig feestje daar. Na Udenhout hebben we in 't Gelagh als afsluiting nog een setje gespeeld.

foto gelagh

En zo is ook dag 2 voorbij gevlogen.


Carnaval vrijdag

Om 19.45 startte op het station van Oisterwijk de eerste carnaval voor ZZZZZenderbijband. Iedereen klaar om in Kruikenstad te gaan inblazen. Als eerste stond 't Zooi in Café Karel op het programma. Heerlijk gespeeld en meteen in de carnavalsstemming toen op de klanken van "Hallo Hallo" er en polonaise door de zaal heen liep. Er meteen de BIJkeukendeur er achteraan gespeeld en jaja carnaval was een feit.

Na 't Zooi zijn we bij de Vipkus op visite geweest in Café Hoegaarde. Ook hier een vrolijke meute op de been en al helemaal in de stemming. Na het spelen nog even gefeest en daarna weer op pad naar het station om de laatste trein naar Döllekesgat het halen. Onderweg naar het station wat leden van T.N.T Best mee genomen en op het perron samen met T.N.T Best muziek gemaakt. Ook hier kwam al snel een polonaise op gang met wachtende carnavalsvierders. Ook in de trein werd nog vrolijk om de beurt verder gespeeld en ook hier ging de polonaise gewoon door. In Döllekesgat nog bij de Piepertjes gespeeld en tot de late uurtjes door gefeest. Zo de spits is eraf.


Sorry Geblaos

Zaterdag 11 februari vond het altijd gezellige Sorry Geblaos weer plaats. Onze premiere in Oisterwijk. We mochten de avond openen in het café. Gelukkig waren er al vroege gasten aanwezig, die onze eerste klanken hebben gehoord. We hebben de stemming er lekker in kunnen brengen. Later op de avond mochten we achter in een bomvolle zaal spelen. Na een gezellige avond bij 't Molentje hebben we nog heerlijke frikandellen gegeten bij Ruudje. En nu zijn we helemaal klaar voor carnaval.


Kaaj Gaaaffist

5 februari, een lekkere koude zondag. De bikkels uit Oisterwijk kwamen met de trein naar Tilburg, dus de stemming zat er al lekker in. De eerste keer mochten we boven spelen. Na de klanken van So What, mochten wij onze klanken laten horen. Eerst zorgvuldig een goede opstelling gezocht. Joske koos voor de kooi.

foto jos

Gelukkig kon Tessa nog net op tijd aansluiten en hebben we even lekker geknald. We hebben een goed optreden weg gegeven. Helaas moest Jeroen ons verlaten, hij voelde zich te ziek om nog langer te blijven. Dus hij ging lekker naar zijn bedje. Petra was gelukkig bereid om de bekkens en tamboerijn in te ruilen voor de grote trom. Nog even een beetje moed in drinken en doorgaan met het feest. En na dit optreden was het wachten tot we beneden in het café mochtens spelen. En we hadden heel veel tijd om te wachten. En dat wachten gebeurde natuurlijk onder het genot van een glaasje bier, Boswandeling, Cola light, Cassis en zoete witte wijn met ijs.

Eindelijk kwam onze tijd. We stonden klaar om naar het podium te lopen, toen Tessa naar huis geroepen werd. Ons tweede optreden moesten we doen met 2 muzikanten minder. Maar ook hier hebben we ons goed doorheen geslagen. Petra heeft nu flinke spierballen aan de rechterkant en is blij dat ze met carnaval weer gewoon haar eigen instrumenten kan bespelen.

Nog even heerlijk na gefeest en in de avond vertrok de zwart/gele bijenbende weer richting station. Tegen de tijd dat de trein in Oisterwijk was, had Jos zijn kleine trom uit gepakt om aan de vele verzoeken voor muziek te voldoen. Snel alles weer inpakken,zodat ze toch nog op tijd uit konden stappen. Al met al weer een gezellig dagje uit met de Zzzzzenderbijband.


Prinsenbal CV De Reigenarren

Op 28 januari vond het jaarlijkse Prinsenbal van CV De Reigenarren weer plaats in het dorpshuis van Hagenstein. Een gezellige avond waar veel prinsenverenigingen uit de omgeving van Utrecht aanwezig zijn. Ook wij mochten aanwezig zijn bij deze gezellige avond. Rond 23.00 uur werden we aangekondigd als Z Z Z Z en derbijband. Ja het blijkt dat de naam nog een beetje moet inburgeren. Je spreekt hem namelijk uit als Ze zen derbij band. Zoals gezegd werd: Ons eerste buitenlandse optreden. Met de klanken van de "Sambal Bij" trokken we door de volle zaal naar het podium. We hebben heerlijk gespeeld, vooral de ouderwetse carnavalskraker "Hallo Hallo" werd zeer enthousiast ontvangen.

Rond 00.30 uur klonken weer de tonen van de "Sambal Bij" door de sporthal en begonnen we aan onze tweede set. Ook nu kwamen er zeer enthousiaste reacties uit de zaal en nu was de "Keukendeur" de grote klapper. Aan het einde van de serie vertrok de zwerm met de "Sambal Bij" van het podium richting het rokerscafé en daar hebben we nog een kleine afterparty gegeven. Voor velen van ons zorgden de enthousiaste reacties voor kippenvel.

De avond werd op passende wijze afgesloten met een heerlijke loempia met aai en satésaus en een bietje zure groenten. En rond 4.00 uur vertrokken de bijen al zingend in twee auto's weer richting het Brabantse land. Was weer een zeer geslaagde avond en volgend jaar zen we der zeker weer bij.


Winterfist Café Hoegaarden Tilburg

Op 8 januari vond in Café Hoegaarden het Winterfist plaats. Dit was voor ons een BIJzondere dag, want ons eerste optreden stond op het programma. We mochten als eerste spelen op het tweede podium achter in de zaal. Bij een aantal bandleden heerste toch enigszins een lichte spanning. Hoe zou het gaan, wat vindt het publiek ervan?

Natuurlijk begonnen we met onze openingstune "Hongkong Samba" binnen de band al omgedoopt tot "SambalBIJ". En meteen daarna begonnen de klanken van "Feest". Ondertussen was de spanning bij iedereen weggeëbt en werd er lekker gespeeld. Jammer genoeg ging de start van "Umbrella" niet vlekkenloos, maar dat mocht de pret niet drukken.

We hebben een goed eerste optreden weggezet en iedereen heeft nu kennis kunnen maken met ZZZZZenderbijband. We hebben de smaak in ieder geval flink te pakken en het was leuk om voor publiek te spelen. Nog een paar weken te gaan tot aan carnaval. In de aanloop naar carnaval hebben we nog een aantal optedens staan, dus mocht je ons vandaag gemist hebben, kijk bij de agenda waar je ons tegen kunt komen.